Ik hoop, net als bij Ajax, mooie dingen te kunnen laten zien
"We hebben een goed team"

"Ik hoop, net als bij Ajax, mooie dingen te kunnen laten zien"

18-04-2015 15:08

Lucas Andersen heeft met Ajax nog vier wedstrijden voor de boeg in de Eredivisie, maar het einde van zijn seizoen is nog lang niet in zicht. In de zomer speelde hij op het jeugd-EK in Tsjechië met Denemarken onder 21.

Andersen acht de Denen kansrijk. "We hebben een goed team. In de kwalificatie hebben we mooi voetbal gespeeld, veel goals gemaakt en er weinig tegen gekregen", zegt hij op de clubsite van Ajax. "Ik hoop, net als bij Ajax, belangrijk voor het team te zijn en mooie dingen te kunnen laten zien."

Een goed jeugd-EK moet de opmaat zijn voor een succesvol volgend seizoen. "Ik wil dan laten zien wie de echte Lucas Andersen is. Ik heb dat in sommige wedstrijden al getoond, maar nog niet over een langere periode."

"Ik voel me goed en wil dat uitbouwen naar volgend seizoen. Dat doe je op trainingen en in wedstrijden en door extra dingen voor jezelf te doen. Ik probeer ook sterker te worden en dat gaat hopelijk resulteren in meer doelpunten en assists. Vaak ging het in de laatste fase mis, die laatste vijf procent bij het afwerken. Dat moet beter."

Andersen stond in de eerste seizoenshelft vaak in de basis, maar verdween na de winterstop uit beeld. Het seizoen in Amsterdam is uiteindelijk anders gelopen dan gehoopt. "Het was moeilijk, maar ik ben mentaal sterker geworden en heb veel geleerd. Ik heb ook een nieuw contract binnen en weet waar ik me de komende jaren op kan richten."