Hoop in donkere Twente-dagen: Ik zong alle liedjes van de supporters mee
"Ik ben niet voor niets naar Nederland gekomen"

Hoop in donkere Twente-dagen: "Ik zong alle liedjes van de supporters mee"

18-04-2015 15:26

Het is huilen met de pet op bij FC Twente, maar één speler zorgt toch nog voor wat lachende gezichten. Renato Tapia is de sensatie van de tweede seizoenshelft.

De negentienjarige middenvelder brak vanuit de jeugdopleiding door in de hoofdmacht van Twente en heeft zich in ijltempo opgewerkt tot vaste waarde. "Toen ik bij FC Twente kwam wist ik dat ik geduld moest hebben. Ik wilde zo graag, maar moest wachten tot ik achttien was en mijn contract kon tekenen", vertelt hij aan Twente Inside.

"Ik voelde me opgesloten en wilde graag losbreken om me te laten zien op het veld. Af en toe reisde ik naar Nederland om een paar weken mee te trainen. Ik heb altijd een grote drive gevoeld om hier stappen als profspeler te zetten. Elke keer als ik weer trainde gaf ik honderd procent om me te bewijzen."

Tapia was tijdens zijn stageperiode al geliefd. "Ik werd veel aangesproken door de fans, het leek wel of iedereen benieuwd was naar mij. Wanneer ik in Nederland was zat ik elke thuiswedstrijd op de tribune, al snel zong ik alle liedjes van de supporters mee. In die periode heb ik veel rond kunnen kijken bij FC Twente, veel mensen leren kennen en een echte band kunnen bouwen met de club."

"Het is fantastisch om het vertrouwen van de trainer te voelen", vervolgt Tapia. "Ik ben hem (Alfred Schreuder, red.) erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Als speler heb je dat vertrouwen ook nodig, daardoor ga je nog meer in jezelf geloven. Wanneer je in het veld een fout maakt, is het belangrijkste wat je direct daarna doet. Ik ben niet voor niets vanuit Peru naar Nederland gekomen. Je moet mentaal sterk zijn."