Gözübüyük: Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver
"Dus dat is het enige waar ik me op focus"

Gözübüyük: "Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver"

18-04-2015 17:04
5

Serdar Gözübüyük is geschokt door de aantijgingen van Rooie Paul. Die bracht de arbiter tijdens verhoren door de Duitse politie in verband met matchfixing.

Gözübüyük heeft naar eigen zeggen een schoon geweten. "Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen. Iemand die ik ook niet wil kennen", laat hij weten op de KNVB-website.

Gözübüyük snapt niet waar de beschuldigingen vandaan komen. Hij was de scheidsrechter bij twee verdachte Jupiler League-wedstrijden in het seizoen 2009/2010. "Dat ik mij moet verantwoorden voor uitlatingen van deze persoon, voelt onrechtvaardig. Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver. Het is juist mijn rol ervoor te zorgen dat de twee teams elkaar eerlijk en sportief bestrijden."

"Hoe beter ik dat doe, hoe beter dat is voor de wedstrijd en het publiek", aldus de 29-jarige Nederlander. "Dat is mijn uitdaging als sportman en mijn enige drijfveer om scheidsrechter te zijn. De KNVB en UEFA beoordelen mij op mijn sportieve prestaties en zij hebben vertrouwen in mij, dus dat is het enige waar ik me op focus.”

Ondanks de verdachtmakingen is Gözübüyük zaterdagavond 'gewoon' scheidsrechter tijdens de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen. De KNVB reageerde eerder op de dag al.