Broos herstel Bayern, afscheidstournee Klopp begint goed en Bundesliga-record
Ploeg van Guardiola wint bij Hoffenheim

Broos herstel Bayern, afscheidstournee Klopp begint goed en Bundesliga-record

18-04-2015 17:24

Bayern München heeft zich zaterdag moeizaam hersteld van de midweekse miskleun in de Champions League bij FC Porto (3-1). De nog altijd gehavende landskampioen won met 2-0 bij subtopper Hoffenheim.

Sebastian Rode maakte in de 38e minuut het openingsdoelpunt voor de bezoekers waarbij ook aanvoerder Philipp Lahm een dag voor de wedstrijd nog wegviel vanwege een maag-darminfectie.

Wedden

Meer odds

Ook Arjen Robben, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Mehdi Benatia, Javi Martinez en David Alaba ontbraken bij Bayern nog in het duel met Hoffenheim, dat lang mocht hopen op een positief resultaat. Doelman Manuel Neuer wist echter nu wel zijn doel schoon te houden. Diep in de extra tijd besliste Andreas Beck het duel met een knullige eigen treffer uit een voorzet van Thomas Müller: 0-2.

Nummer twee VfL Wolfsburg, dat nu dertien punten achter Bayern staat, speelt zondag thuis tegen het Schalke 04 van spits Klaas-Jan Huntelaar.

Drie dagen na het aangekondigde afscheid van trainer Jürgen Klopp versloeg Borussia Dortmund op eigen veld degradatiekandidaat SC Paderborn met 3-0. Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang en Shinji Kagawa brachten na de rust de treffers op hun naam. Mede door de nederlaag van nummer zeven Hoffenheim zijn de kansen op Europees voetbal voor de volksclub uit Dortmund weer wat toegenomen.

In de strijd om behoud in de Bundesliga pakten Hertha BSC en FC Köln tegen elkaar een kostbaar punt: 0-0. Mede door de nederlagen van de lager geklasseerde ploegen SC Freiburg (2-3 tegen Mainz) en Hannover 96 (4-0 bij Leverkusen) verbeterden Hertha BSC als Köln hun positie onder in de middenmoot. Het was de achtste keer dit seizoen dat Köln doelpuntloos remiseerde, een Bundesliga-record.

Alle uitslagen:
Dortmund – Paderborn 3-0
Leverkusen – Hannover 4-0
Hoffenheim – Bayern 0-2
Hertha – Köln 0-0
Freiburg – Mainz 2-3