Messi maakt 400e doelpunt in carrière en bezorgt Barça gelukkige overwinning
Barça blijft aan kop

18-04-2015 17:54

Barcelona heeft in de strijd om de landstitel zaterdag een lastige hobbel genomen. De Catalanen waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor Valencia.

Luis Suarez zorgde al na één minuut voor de openingstreffer. Lionel Messi maakte in blessuretijd de 2-0, zijn vierhonderdste treffer in dienst van FC Barcelona. Daar had de 27-jarige Argentijn slechts 471 officiële wedstrijden voor nodig.

Zijn teamgenoot Suarez scoorde woensdag nog twee keer in de Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain (1-3). Tegen Valencia lag zijn doelpunt na 56 seconden binnen. Valencia kreeg na tien minuten een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar Daniel Parejo miste de strafschop, die werd veroorzaakt door Gerard Piqué. Messi besliste het duel diep in blessuretijd.

Door de zege vergroot koploper Barcelona het gat met nummer twee Real Madrid naar vijf punten. De concurrent uit de hoofdstad komt later op zaterdag in actie tegen Málaga.

WOW, Lionel Messi! En dan te bedenken dat hij nog maar 27 jaar oud is!