Feyenoorder: Voor de club is dit mooi, maar het kan mij vrij weinig schelen
"Toch reken ik me niet rijk"

Feyenoorder: "Voor de club is dit mooi, maar het kan mij vrij weinig schelen"

18-04-2015 18:27

Feyenoord heeft de derde plek in de Eredivisie zo goed als binnen, met een voorsprong van zeven punten op de eerste achtervolger Vitesse. Elvis Manu is echter nog niet zeker van zijn zaak.

"We moeten nog een paar puntjes pakken en dus honderd procent blijven geven", zegt hij tegen RTV Rijnmond. Go Ahead Eagles is zondagmiddag de tegenstander van Feyenoord in De Kuip. De club uit Deventer zit in een bar slechte periode, maar een zege is geen simpele optelsom, verwacht Manu.

"Zij zullen willen vechten voor hun laatste kansen. Als we een goed resultaat willen boeken moeten we ons gewoon volledig focussen", vervolgt Manu, die daar zelf juist vaak op aan wordt gekeken. Dat hoor ik vaker en het is iets waar ik aan moet werken. Negentig minuten lang blijven deelnemen aan het spel is het doel."

Een week geleden tegen Willem II (2-2) wist Manu opnieuw het net te vinden, maar winnen deed zijn ploeg dus niet. "Natuurlijk horen we daar te winnen, maar gezien het spelbeeld zat er niet meer in. Ik heb de laatste weken telkens gespeeld en dat is lekker. Toch reken ik me niet rijk."

Manu maakt zich niet druk over zijn toekomst, die mogelijk in het geding is als naast Dirk Kuyt ook John Guidetti terugkomt naar Feyenoord. "Voor de club is dit mooi, maar het kan mij vrij weinig schelen. Ik speel aan de buitenkant, terwijl zij spitsen zijn. Mij maakt het dus niet uit.”