'Penaltyheld' redt vermoeid Barça: Op dat moment gaan er veel dingen door je heen
Doelman vertolkt heldenrol namens Catalanen

'Penaltyheld' redt vermoeid Barça: "Op dat moment gaan er veel dingen door je heen"

18-04-2015 19:23

FC Barcelona ontsnapte zaterdagmiddag aan puntenverlies tegen Valencia. Mede dankzij een gestopte strafschop van Claudio Bravo trokken de vermoeide Catalanen met 2-0 aan het langste eind. De sluitpost erkende dat zijn ploeg het zwaar had.

Barcelona kwam al binnen een minuut op voorsprong via Luis Suarez, maar nog geen tien minuten later kreeg Valencia de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Bravo vertolkte echter een heldenrol door de strafschop van Dani Parejo te keren. "Er gaan op dat moment veel dingen door je hoofd, maar die eerste redding was een sleutelmoment", erkende Bravo tegenover Spaanse media.

Valencia kreeg ook na de strafschop een karrenvracht aan kansen, maar Bravo stond telkens op de goede plek. In de blessuretijd maakte Lionel Messi uit een counter de 2-0, waarna de buit binnen was voor Barcelona. "We hebben geleden, maar dat is te verwachten tegen een sterke ploeg als Valencia. We wisten dat het zwaar zou worden", aldus Bravo.