Degradatie uit Bundesliga weer een stuk dichterbij voor Stevens en consorten
Nederlander ziet ploeg verliezen bij Augsburg

18-04-2015 20:37

VfB Stuttgart heeft de sensationale overwinning van vorige week tegen Werder Bremen (3-2) geen vervolg kunnen geven bij FC Augsburg. De ploeg van trainer Huub Stevens trok met 2-1 aan het kortste eind.

Stuttgart kwam al na zeven minuten op achterstand. Daar ging een fout van doelman Sven Ulrich aan vooraf, want dankzij zijn misser kon Tobias Werner eenvoudig profiteren namens de thuisploeg. De bezoekers toonden echter karakter en nog voor rust naast Augsburg. Voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic bediende Daniel Ginczek op maat, waardoor het gelijk werd.

Een kwartier voor tijd was het toch Augsburg dat het laatste woord had. Ulreich had ditmaal wel een antwoord op afstandsschot, maar de rebound was vervolgens een prooi voor Raúl Bobadilla (2-1). Door de nederlaag staat Stuttgart nog altijd op de zeventiende plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Bij Augsburg speelde Paul Verhaegh de hele wedstrijd.