Blunder doelman brengt titelhouder Arsenal opnieuw naar FA Cup-finale
Londenaren na verlenging langs Reading

18-04-2015 20:53

Arsenal heeft zich zaterdag voor de tweede keer op rij geplaatst voor de finale van de FA Cup, zij het met zeer veel moeite. De nummer twee van de Premier League ontdeed zich pas na verlenging van Reading, dat uitkomt in het Championship (tweede niveau). Alexis Sánchez zorgde voor de bevrijdende treffer: 1-2.

Sánchez zorgde in de reguliere speeltijd ook al voor de voorsprong van de Londenaren. Hij schoot op Wembley vlak voor rust raak op aangeven van Mesut Özil. De Jamaicaan Garath McCleary trok de stand tien minuten na rust gelijk. Arsenal slaagde er vervolgens niet in om het duel binnen 90 minuten te beslissen.

De formatie van Arsène Wenger trok de zege alsnog naar zich toe, toen Sánchez in de eerste helft van de verlenging door de benen van doelman Adam Federici raak schoot. Arsenal won de FA Cup vorig jaar door Hull City in de finale te verslaan: 3-2. Om de titel te prolongeren moeten de 'Gunners' op zaterdag 30 mei op Wembley afrekenen met Aston Villa of Liverpool. Die ploegen spelen zondag de andere halve finale, eveneens op Wembley.