Ronaldo scoort, mist strafschop en deelt heerlijke panna uit bij zege Real
Madrilenen ontdoen zich in eigen huis van Málaga

18-04-2015 22:03

Real Madrid heeft zaterdagavond de achterstand op koploper Barcelona weer teruggebracht tot twee punten. De ploeg uit de hoofdstad zegevierde in het eigen Bernabéu met 3-1 over Málaga. Eerder op zaterdag had Barça al afgerekend met Valencia: 2-0.

Real moest al snel een forse tegenslag incasseren. Gareth Bale viel al na twee minuten uit met een kuitblessure. Het is maar de vraag of hij de return in de Champions League tegen stadgenoot Atlético van komende woensdag gaat halen. Hij werd vervangen door Javier Hernández, die vorige week een basisplaats had.

De 'Koninklijke' kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Sergio Ramos kopte raak uit een vrije trap van Cristiano Ronaldo. De Portugees gaf halverwege de tweede helft ook de assist voor de 2-0 van James Rodríguez. Even daarvoor miste Ronaldo een strafschop. Hij schoot op de paal. Juanmi deed wat terug namens Málaga, waarna Ronaldo in blessuretijd alsnog zijn 39e doelpunt van het seizoen maakte: 3-1.