Dankbare De Jong: 'Het is chemie, hij heeft zo'n geweldige trap'
Aanvaller beslissend in kampioenswedstrijd

Dankbare De Jong: 'Het is chemie, hij heeft zo'n geweldige trap'

18-04-2015 22:37
2

Luuk de Jong was zaterdag de grote man in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1). De aanvaller scoorde twee keer en leverde een assist af.

"Ja, ik ben opgelucht", was zijn reactie kort na de wedstrijd tegen FOX Sports. "We hebben het hele seizoen bovenaan gestaan, we zijn gewoon de verdiende kampioen. We hebben het hele seizoen als team goed gespeeld. Er zaten ook mindere wedstrijden tussen, maar die hebben we ook gewoon gewonnen. Het is lekker dat je zelf die goals mag maken vanavond."

Wedden

Meer odds

Veel van zijn doelpunten had De Jong mede te danken aan Jetro Willems, de assistkoning van de Eredivisie (twaalf assists, red.). "Het is chemie, denk ik. Jetro heeft zo’n geweldige trap. Hij weet ze zó lekker neer te leggen, precies waar het gevaarlijk is. Ik weet die plek ook uit te zoeken. Dan is dat chemie."

"Het werd vanavond na de 2-1 van Heerenveen wat stiller, maar wij als spelers hadden totaal geen twijfel. Het was lekker dat ik snel die 3-1 kon maken", aldus De Jong, die als enige basisspeler van PSV al eens kampioen werd. Dat gebeurde bij FC Twente. "Daarna speelde ik bij Gladbach en Newcastle niet om de titel. Als speler wil je prijzen pakken, iets tastbaars."