PSV heeft in de Champions League in ieder geval meer te bieden dan Ajax
Oud-trainer blij voor Cocu en PSV

"PSV heeft in de Champions League in ieder geval meer te bieden dan Ajax"

18-04-2015 23:41
32

Sef Vergoossen was zeven jaar lang de laatste trainer die een kampioenschap vierde met PSV, maar zaterdagavond werd hij onttroond door Phillip Cocu. Daar heeft de Limburger echter geen enkele moeite mee.

"Ik ben blij dat Phillip Cocu mijn opvolger is. Ik sta mijn troon dolgraag af. Maar het verbaast me echt dat het zolang heeft geduurd. Ik heb heel wat flessen verloren omdat ik steeds PSV als titelkandidaat betitelde", vertelt Vergoossen aan Voetbal International. De Limburger vindt het moeilijk om het PSV dat hij in 2008 onder zijn hoede had te vergelijken met de huidige selectie.

Wedden

Meer odds

"Dit PSV is fysiek sterker, heeft meer scorend vermogen en creativiteit. In 2008 liep de ploeg niet over van kwaliteit, maar was de mentaliteit wel subliem. Jongens als Ibrahim Afellay en Balázs Dzsudzsák zorgden voor creativiteit, de rest van het elftal was heel degelijk. Dit PSV is fysiek sterker, heeft meer scorend vermogen en creativiteit. In 2008 liep de ploeg niet over van kwaliteit, maar was de mentaliteit wel subliem. Jongens als Ibrahim Afellay en Balázs Dzsudzsák zorgden voor creativiteit, de rest van het elftal was heel degelijk."

"PSV heeft meer te bieden dan Ajax"
Vergoossen denkt dat het voor het Nederlands voetbal goed is dat niet Ajax, maar PSV komend seizoen actief is in de groepsfase van de Champions League. "PSV heeft gewoon meer kwaliteiten dan Ajax. Maar wat ook heel belangrijk is: heerst er rust binnen de club? Bij PSV was dat het geval, bij Ajax allerminst. In Amsterdam was het steeds onrustig om uiteenlopende oorzaken, maar ook Frank de Boer herkende ik niet terug. Hij heeft heel veel wissels doorgevoerd."

"PSV heeft in de Champions League in ieder geval meer te bieden dan het Ajax van de afgelopen jaren. Met deze ploeg kan je echt een rol van betekenis spelen, al blijf je afhankelijk van de loting. Tref je twee grootmachten wordt het knap lastig, zo niet: dan kan PSV écht overwinteren. Met de speelwijze van Cocu maak je ook meer kansen. Ajax wil altijd domineren, maar dat kost je vaak de kop op dat niveau."