Na kampioenschap volgt geen onderlinge strijd bij PSV: Gun Memphis alles
"De zesde op rij, inderdaad, een familietraditie"

Na kampioenschap volgt geen onderlinge strijd bij PSV: "Gun Memphis alles"

19-04-2015 07:16

Het waren zaterdagavond de vaste doelpuntenmakers van PSV die de club in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen in de goede richting wisten te wijzen. Luuk de Jong schoot twee keer met scherp, Memphis Depay maakte er één. Nu de titel binnen is, wacht een onderlinge strijd tussen de twee PSV-aanvallers.

Fabian Eijkhout
EINDHOVEN

De Jong staat met een grote glimlach in de mixed zone, bijna anderhalf uur na het laatste fluitsignaal in het Philips Stadion. De titel is binnen voor de spits. Een individuele prijs is er ook nog in de wacht te slepen. Hij staat met negentien treffers momenteel tweede op de topscorerslijst, net achter ploeggenoot Depay. De buitenspeler scoorde zaterdag uit een vrije trap zijn twintigste competitiedoelpunt van dit seizoen. Een strijd tussen ploeggenoten. "Nee, zeker niet."

De voorhoedespeler zou blij zijn als hij het seizoen als topscorer afsluit, maar niet ten koste van alles. "Ik gun Memphis alles", zegt De Jong ten overstaan van onder meer VoetbalPrimeur. Als hij samen met zijn ploeggenoot op het doel van de tegenstander afloopt zal hij niet twijfelen en de bal gewoon afleggen als de huidige topscorer er beter voor staat. "Natuurlijk wil ik er zelf ook zoveel mogelijk inschieten, maar ik zal de bal zeker afgeven."

Met het winnen van de landstitel wist De Jong wel een familietraditie in ere te houden. De spits won zelf in 2010 de titel met FC Twente, vervolgens was het Siem de Jong die vier keer kampioen werd met Ajax. Nu was het weer de beurt aan Luuk. "De zesde op rij, inderdaad, een familietraditie. Hopelijk volgt volgend jaar nummer zeven. Of hij er al iets over gezegd heeft? Geen idee, ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken. Ik zal hem straks even bellen."

Op Twitter was de huidige speler van Newcastle United er in ieder geval snel bij. 'Van harte gefeliciteerd Luuk de Jong met het kampioenschap en PSV ook', schreef hij. Daarna volgde de hashtags traditie, 6oprij en volgendjaarweerajax.