Ik merk bijna geen verschil tussen de A1 of een wedstrijd voor 30.000 man
"Het is natuurlijk wel bijzonder als je als jonge speler op zo'n podium speelt"

"Ik merk bijna geen verschil tussen de A1 of een wedstrijd voor 30.000 man"

19-04-2015 07:38

Hidde ter Avest is pas zeventien jaar, maar de teller in de Eredivisie staat inmiddels al wel op zeven competitieduels. Het is een van de weinige lichtpunten bij FC Twente dit seizoen, ook voor de fans. De jongeling is namelijk een echte Tukker.

Ter Avest werd eind januari door trainer Alfred Schreuder bij de selectie gehaald. "De trainer had mij al verteld dat ik vaker met de selectie zou mogen meetrainen, maar dat ik tegen Excelsior meteen in de basis mocht beginnen was voor mij een verrassing. Het was mooi dat ik deze kans van de trainer kreeg."

"Je merkte dat er wel veel druk op de wedstrijd zat, in het begin ben je wel een beete zenuwachtig, maar al snel is het een gewone wedstrijd", zegt Ter Avest in gesprek met Twente Inside. "Dan merk ik bijna geen verschil tussen de A1 of een wedstrijd voor 30.000 man in de Grolsch Veste."

"Het is natuurlijk wel bijzonder als je als jonge speler op zo'n podium speelt. Dan geniet je, maar als je eenmaal bezig bent merk je daar weinig van en ben je alleen maar gefocust op de wedstrijd. Het gaat er uiteindelijk alleen maar om de punt te pakken. Ik ben ook wel iemand die goed kan relativeren", aldus Ter Avest, die er goed op staat bij de supporters. "Ik merk dat de fans het mooi vinden dat er weer een Tukker in het elftal staat."