Jeugdproduct geniet ook in nieuwe rol bij kampioen PSV: Wie ben ik om te klagen
"Het is altijd fijn als je mag invallen en een soort van bijdrage kan leveren"

Jeugdproduct geniet ook in nieuwe rol bij kampioen PSV: "Wie ben ik om te klagen"

19-04-2015 07:47
1

Jurgen Locadia kwam zaterdagavond als invaller binnen de lijnen tijdens de kampioenswedstrijd van PSV. Het is de rol die hij eigenlijk al het hele seizoen vervult in Eindhoven. Toch hoor je de jongeling niet klagen. Na de 4-1 zege was hij nu zelfs enorm blij, hij pakte met de Brabantse club zijn eerste landstitel.

Fabian Eijkhout
EINDHOVEN

"Dit is onbeschrijflijk. Ik weet het niet wat ik voel, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is gewoon een gekkenhuis", was de eerste reactie van Locadia in gesprek met VoetbalPrimeur. De PSV'ers spraken het nooit uit, maar al langere tijd wist men dat een kampioenschap goed mogelijk was. "Natuurlijk, iedereen had het besef dat we het konden halen. Dat kon je zien naar mate het seizoen vorderde. We hadden geloof in elkaar en geloof in de titel."

Trainer Phillip Cocu liet Locadia in de slotminuut invallen voor Luciano Narsingh. Het leek op een beloning voor de spits, die dit seizoen vaak als buitenspeler minuten maakte. Voor zijn houding binnen de ploeg. Locadia genoot ervan. "Het is altijd fijn als je mag invallen en een soort van bijdrage kan leveren. Maar ik ben trots op de elf namen die zijn begonnen en op de elf namen die het afmaakte."

Dat hij dit seizoen mede door de komst van Luuk de Jong in een totaal andere rol moest spelen, zorgde even voor twijfels. "Het was even wennen natuurlijk. Maar uiteindelijk hoor bij een team. En als een team je nodig heeft op een bepaalde plek, wie ben ik dan om te klagen? Het kampioenschap is dan een mooie bekroning."

In de ogen van Locadia zijn er een aantal dingen heel belangrijk geweest voor het winnen van de Eredivisie. "Ik denk sowieso het hele team, het voelt als een eenheid. Maar vooral dat Wijnaldum en Depay gebleven zijn en de aankopen Guardado en De Jong, dat is heel belangrijk geweest. Daarnaast heeft de staf ook een grote rol gespeeld. Ze hebben het goed opgepakt. Dat is mooi, het is een soort familie geworden."