Blind krijgt standje: Dit zijn niet de straten langs de grachten van Amsterdam
International krijgt advies van fietsenmaker

Blind krijgt standje: "Dit zijn niet de straten langs de grachten van Amsterdam"

19-04-2015 08:06
19

Daley Blind ligt even onder vuur in Engeland. Niet vanwege zijn prestaties op het veld bij Manchester United, maar door een actie in zijn vrije tijd. De international van Nederland kiest er soms voor om op de fiets door Manchester te rijden. Zonder helm en op een 'illegale' fiets.

De voormalig Ajacied is een aantal keer gespot terwijl hij zonder helm op een fiets door Manchester reed. Een verkeerde fiets, want in Engeland is een fiets met enkel en alleen een terugtraprem illegaal. 

Een bron binnen Manchester United laat blijken dat men niet blij is met de actie van Blind: "Het verkeer in Manchester is gek. Dit zijn niet de straten langs de grachten van Amsterdam. Fietsers zitten verstopt tussen bussen, bestelauto's en taxi's. Daley kan beter een extra auto nemen. Maar een helm zou al een verstandig begin zijn."

Robert Fith, eigenaar van een fietsenwinkel, geeft in de Sunday People gratis advies. "Hij moet een fiets krijgen met twee verschillende remmen, ook een handrem. Niet alleen een terugtraprem, ik geloof niet dat je daar voldoende remkracht op kunt geven voor het gebruik op wegen. Het is prima voor langs het kanaal of in een park, maar niet voor het gebruik in de straten van een drukke stad als Manchester."

Het is nog niet bekend of Manchester United actie gaat ondernemen tegen de fietstochtjes van Blind. Een officieel statement is er nog niet naar buiten gekomen.