Ajax-aankoop vol vertrouwen: Niet erg als mensen veel van me verwachten
"Het is niet zo dat ik nu bij Ajax meer op safe speel"

Ajax-aankoop vol vertrouwen: "Niet erg als mensen veel van me verwachten"

19-04-2015 08:23
6

Daley Sinkgraven kwam in de winterstop van sc Heerenveen over naar Ajax. In Amsterdam werd hij even gezien als nieuwe verlosser, de man die de Amsterdammers zou helpen in de nieuwe inhaalrace in de strijd om het kampioenschap. Dat lukte echter niet.

"Als ik het zou kunnen, had ik de ploeg meteen bij de hand genomen op weg naar het kampioenschap", zegt Sinkgraven in gesprek met AjaxLife. "Ik snap die hoge verwachtingen wel: ik was nieuw, Ajax had veel voor me betaald. Ik was dus best een grote aankoop. Ik vind het niet erg als mensen veel van me verwachten, maar het is overdreven om te verwachten dat ik Ajax kampioen zou maken."

Ajax kwam niet meer in de buurt van de titel, Sinkgraven kwam in zeven duels zelf niet verder dan drie assists. Een goal maakte hij voor Ajax nog niet in de Eredivisie. Hij schoot zelfs amper op goal. "Dat is zeker iets waar ik aan moet werken. Om te scoren moet ik ook vaker in de zestien komen. Dus niet alleen achter de bal blijven, maar ook een keer de diepte zoeken. Daar werk ik aan. Het is niet zo dat ik nu bij Ajax meer op safe speel. Het was altijd al een aandachtspunt. Ik blijf te vaak hangen."

In de laatste vier duels van het seizoen heeft Sinkgraven de kans om daar mee te experimenteren, want het vizier is gericht op de volgende voetbaljaargang. "De trainer heeft het daar wel over gehad. Hij maakt ook wel keuzes met het oog op volgend seizoen. Maar we moeten wel zorgen dat we de tweede plek vasthouden. Dat is het allerbelangrijkste nu."