Assist van doelman: Ineens kreeg ik een heleboel aanstekers naar mijn hoofd
"Ik ben ook maar een mens, ik heb ook gevoel"

Assist van doelman: "Ineens kreeg ik een heleboel aanstekers naar mijn hoofd"

19-04-2015 10:10
6

FC Groningen won zaterdagavond met 1-4 van Willem II. In de laatste minuut maakte Tjaronn Chery de vierde treffer. Dat hij scoort is niet vreemd, dat het gebeurde op aangeven van doelman Sergio Padt was wel nieuw. De doelman gaf de pass bewust.

"Zeker bewust. Ik zag hem helemaal vrij staan. Als we voor staan, komen er ruimtes", zei Padt tegenover FOX Sports. Direct na zijn assist kreeg Padt geel omdat hij ruzie kreeg met wat fans. "Het was een ontlading die ik met de uitsupporters wilde vieren. Maar ineens kreeg ik een heleboel aanstekers naar mijn hoofd."

"Ik ben ook maar een mens, ik heb ook gevoel. Op dat moment stond net de harde kern van Willem II daar. Het was niet handig wat ik toen deed", aldus de goalie. Padt maakte een gebaar richting de supporters van de club uit Tilburg. Trainer Erwin van de Looi zag het gebeuren. "Ik begrijp zijn gevoelens wel, maar hij moet dat niet doen."

Padt wil het voorval snel vergeten, de focus moet weer op de competitie liggen. De punten die gepakt werden waren in ieder geval belangrijk in de strijd om plaats acht. "Natuurlijk spelen we ook de finale van de beker. We gaan er niet van uit dat het fout gaat. Want we zijn er zo dichtbij, dan willen we hem winnen ook. Maar we willen iets achter de hand hebben en daarin hebben we een goede stap gemaakt."