PSV-duo doet kritiek verstommen: Eigenlijk waren we nog een jeugdelftal
"Vorig seizoen kregen we veel tegengoals"

PSV-duo doet kritiek verstommen: "Eigenlijk waren we nog een jeugdelftal"

19-04-2015 13:08
4

PSV is dit seizoen met overmacht kampioen van Nederland geworden. De defensie van de Eindhovenaren stond goed met Karim Rekik en Jeffrey Bruma, die de pot vaak dicht hielden. PSV heeft op Ajax na de minste tegendoelpunten (27 om 26) en Rekik is daar maar wat blij mee.

"Vorig seizoen kregen we veel tegengoals en dan wordt er al snel naar de verdediging gekeken. Daar is niets mis mee, dat hoort bij een topclub. Maar als je dit seizoen dan samen met Ajax de minst gepasseerde ploeg van de Eredivisie bent, voelt dat wel extra lekker", vertelde Rekik tegenover NU.nl.

Rekik vormt het centrale duo bij PSV samen met Bruma en kreeg weleens kritiek. Het duo zocht elkaar dan ook op na het laatste fluitsignaal in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-1 winst). "En dan kijk je elkaar toch even in de ogen en denk je: iedereen had terecht zijn kritiek, maar nu hebben we dit toch maar even geflikt."

De sleutel naar succes? "De belangrijkste reden daarvoor is dat we als team stabieler zijn geworden. Daar groei ik persoonlijk in mee. Vorig jaar zakten we nog vaak door de ondergrens en werden we met moeite vierde. Eigenlijk waren we nog een jeugdelftal. Nu zijn we de stabiele nummer één, omdat we de ervaring hebben van het zware vorige jaar." Het hechte team van PSV heeft nog een kracht: "De ene keer is het Luuk de Jong die het verschil maakt, dan weer Memphis Depay, Jeroen Zoet, Andrés Guardado of juist wij als verdediging. Dat is onze kracht. En dat maakt dit tot een topseizoen."