Doek valt voor Dordrecht na sensationele zege van Eagles op Feyenoord
Reimerink maakt winnende treffer

19-04-2015 14:22
8

Feyenoord heeft zichzelf zondag in de eigen Kuip voor schut gezet. De ploeg van de scheidende coach Fred Rutten verloor tot woede van het legioen met 0-1 van degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. Daardoor is de derde plaats voor de Rotterdammers in de eindstand van de Eredivisie nog geen uitgemaakte zaak. Go Ahead Eagles daarentegen mag na zeven opeenvolgende nederlagen weer dromen van lijfsbehoud. Door de sensationele zege van de ploeg uit Deventer is hekkensluiter FC Dordrecht nu ook officieel gedegradeerd.

Voor Wesley Verhoek van Go Ahead Eagles was het duel in De Kuip snel voorbij. De van Feyenoord gehuurde aanvaller kreeg in de achtste minuut van dichtbij een keihard schot van ploeggenoot Glynor Plet in zijn gezicht. Verhoek ging gestrekt, werd nog wel opgelapt, maar moest in de 27e minuut alsnog aangeslagen naar de kant. Jules Reimerink was zijn vervanger.

Feyenoord, met Jens Toornstra op het middenveld voor de geblesseerde Lex Immers, had in de eerste helft een aardig overwicht. In het strafschopgebied van de Eagles was de thuisploeg echter niet slagvaardig genoeg. Met name Karim El Ahmadi en Colin Kazim-Richards lieten enkele goede kansen liggen, maar ook Toornstra toonde zich in fraaie positie niet koelbloedig genoeg.

Go Ahead Eagles, met Plet in de aanval voor Marnix Kolder, brak in de slotfase van de eerste helft een paar keer gevaarlijk door in de Rotterdamse afweer. Zowel verdediger Bart Vriends als Plet kwam zelfs tot scoren, maar in beide gevallen constateerde de arbitrage buitenspel. In het geval van Vriends bleek dat een foutieve beslissing.

Rutten nam in de rust geen halve maatregelen. Hij besloot tot een dubbele wissel: Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius voor Toornstra en Anass Achahbar. Feyenoord bleef echter knoeiwerk afleveren. De beweeglijke Plet was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Doelman Kenneth Vermeer kwam in beide gevallen met de schrik vrij.

Zonder veel tempo en creativiteit trachtte Feyenoord de ban in de morrende Kuip te breken. Het was echter Reimerink, die in de 71e minuut tot scoren kwam. De invaller schoot beheerst raak na zwak verdedigen bij Sven van Beek en Miquel Nelom (0-1). Wat de wanhopig aanvallende thuisploeg daarna ook probeerde, de nauwelijks verdiende gelijkmaker wilde niet vallen: 0-1. (ANP)