Rutten spreekt van collectieve wanprestatie voor falend Feyenoord: 24 uur nodig
"We hebben met z'n allen gefaald"

Rutten spreekt van collectieve wanprestatie voor falend Feyenoord: "24 uur nodig"

19-04-2015 15:16

Fred Rutten, trainer van Feyenoord, was natuurlijk totaal niet blij met de 0-1 nederlaag van zijn team tegen Go Ahead Eagles. Hij sprak van een totale offday, die 24 uur mag duren.

"Ik heb niet iets gezien dat heel herkenbaar is voor dit Feyenoord, het was een offday", begon Rutten zijn verhaal over de wedstrijd en het spel tegenover FOX Sports. "We namen het initiatief niet, het leek wel alsof we het gelaten over ons heen lieten komen", meende de coach. "We hebben met z'n allen gefaald, dat falen moeten we richting volgende week zien weg te nemen."

"We hebben 24 uur nodig om dit weg te stoppen, als we winnen krijgen we ook 24 uur. Maar als je zo verliest, heb je die tijd wel nodig. Al moet je er niet langer in blijven hangen. Daarna gaan we ons opmaken voor het volgende duel, we staan vier punten voor op Vitesse en hebben dus alles nog in eigen hand", doelt Rutten op plek drie.

In de rust probeerde de trainer het tij nog te keren met wissels; hij bracht Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena. "Zeker met Tonny kan je er dan wat agressie in brengen, waardoor de vonk over kan slaan. Ik vond dat ik in de rust wat moest doen en dit waren voor mij de opties. Daarom heb ik beide spelers in de ploeg gebracht."