Met matchfixing in verband gebrachte Gözübüyük 'floot vrij veel voor PSV'
"Jerry houdt zijn armen langs het lichaam"

Met matchfixing in verband gebrachte Gözübüyük 'floot vrij veel voor PSV'

19-04-2015 15:33

Marten de Roon zag als aanvoerder van sc Heerenveen dat PSV zaterdag kampioen werd. De 4-1 nederlaag kwam aan bij de middenvelder, die een hoofdstuk toevoegde aan de zaak rondom Serdar Gözübüyük, die werd beschuldigd van matchfixing.

Memphis Depay scoorde de 2-0 uit een vrije trap die gegeven werd na een vermeende handsbal. "Jerry (St. Juste, red.) houdt zijn armen langs het lichaam. Als je daarvoor fluit, kun je ook wel duizend keer voor ons fluiten. Ik vond Gözübüyük wel vrij veel in het voordeel van PSV fluiten", aldus De Roon op de clubsite van Heerenveen.

De captain van de Friezen over het duel: "PSV is de terechte kampioen en was ook de betere ploeg. Zij hadden meer en betere kansen. We lieten ons overrompelen. We wilden goed beginnen, maar waren niet scherp genoeg. De ruimtes waren gigantisch en daardoor waren wij steeds net twee, drie stappen te laat. Met de klasse en snelheid van PSV kun je je dat niet veroorloven."

Ook Joey van den Berg, die door PSV-fans voor de gein werd 'omgekocht' met kratjes bier, reageerde: "We hebben het geprobeerd. Alleen zijn we niet als gekken gaan aanvallen. PSV is in de omschakeling levensgevaarlijk, dan is het meteen gedaan. Het is uiteindelijk niet gelukt, jammer, want we hadden ons er meer van voorgesteld."