Heracles vergroot gat op degradatiezone en brengt NAC in lastig parket
2-0 in Almelo

19-04-2015 16:23
1

Heracles Almelo heeft de kansen op rechtstreekse handhaving in de Eredivisie in eigen hand gehouden. De ploeg van trainer John Stegeman boekte zondag in het eigen Polman-stadion een verdiende overwinning op bekerfinalist PEC Zwolle: 2-0.

Daardoor blijft Heracles net boven de streep staan. Volgende week kunnen de Almeloërs op bezoek bij NAC Breda, dat drie punten minder heeft, een langer verblijf in de Eredivisie al bijna zeker stellen.

Het elftal van Stegeman sprokkelde de laatste weken al heel wat punten bijeen en worstelde zich zo uit de degradatiezone. Heracles begon zondag echter aan de confrontatie met PEC Zwolle in de wetenschap dat Go Ahead Eagles, één van de concurrenten onderin, een verrassende overwinning had geboekt bij Feyenoord (0-1). Een zege op de 'cupfighter' uit Zwolle was daardoor plotseling weer noodzakelijk om uit de problemen te blijven.

Heracles trof het met PEC als tegenstander, want het elftal van trainer Ron Jans lijkt in gedachten al bij de bekerfinale op 3 mei tegen FC Groningen. Jans zette niet voor niets de basiskrachten Maikel van der Werff en Jesper Drost op de bank, al kwamen beiden na rust wel in het veld. De thuisclub nam na een kwartiertje de leiding via Thomas Bruns. De middenvelder kroop bij een voorzet van Brahim Darri voor Trent Sainsbury en kopte in eerste instantie op doelman Warner Hahn, maar sloeg in de rebound alsnog toe: 1-0.

De bezoekers uit Zwolle werden op het voor hen vertrouwde kunstgras slechts sporadisch gevaarlijk. Met Drost voor de tegenvallende Tomas Necid hoopte Jans na rust op meer dynamiek, maar na amper twee minuten was de achterstand al verdubbeld. Bryan Linssen profiteerde optimaal van geklungel achterin bij PEC, met Sainsbury in een negatieve hoofdrol (2-0). Voor de Australische verdediger eindigde zijn dramatische middag enkele minuten later in stijl. Sainsbury tikte in de buurt van de zijlijn de doorgebroken Wout Weghorst aan en moest met rood, een zware straf, van het veld. (ANP)