Dordrecht degradeert met opgeheven hoofd en spreekt met Schwarzenegger
'Bedankt voor jullie leuke reacties en steun'

Dordrecht degradeert met opgeheven hoofd en spreekt met Schwarzenegger

19-04-2015 16:52

De degradatie van FC Dordrecht kreeg zondagmiddag door de verrassende zege van Go Ahead Eagles bij Feyenoord (0-1) zijn beslag. De Schapenkoppen nemen met opgeheven hoofd afscheid.

'Het is officieel: we zijn gedegradeerd. Maar we zullen het Eredivisie-seizoen tot het laatste fluitsignaal met strijdbaar voetbal uitspelen', twitterde Dordrecht na het resultaat in Rotterdam. 'Bedankt voor jullie leuke reacties en steun. We gaan terug naar de Jupiler maar om Arnold Schwarzenegger half te citeren: 'We'll be back!''

Het verblijf van FC Dordrecht, dat veel waardering oogstte voor de ongedwongen uitstraling en gevatte tweets, bleef uiteindelijk beperkt tot één seizoen. De start was nog veelbelovend met een 1-2 overwinning bij sc Heerenveen, maar gedurende het seizoen tekende de terugkeer naar de Jupiler League zich steeds meer af. De zeventiende plek is niet meer haalbaar, omdat Go Ahead het gat vergrootte naar tien punten, met nog drie duels te gaan. Dordrecht sluit het seizoen af met wedstrijden tegen achtereenvolgens SC Cambuur, FC Twente en Ajax.