Nederlanders boren Gerrard perfecte verjaardagscadeau door de neus
Arsenal is in de finale de tegenstander

Nederlanders boren Gerrard perfecte verjaardagscadeau door de neus

19-04-2015 18:12

Ron Vlaar en Leandro Bacuna zijn nog één stap verwijderd van een prestigieuze prijs. De Nederlanders bereikten zondag met Aston Villa de finale van de FA Cup, door Liverpool op Wembley verrassend met 2-1 te verslaan.

Fabian Delph maakte kort na rust het winnende doelpunt in de Londense voetbaltempel. Philippe Coutinho zette Liverpool na een half uur nog op voorsprong, maar Aston Villa kwam al snel langszij via Christian Benteke. Het was uiteindelijk de aanvoerder die Aston Villa in de tweede helft naar de Engelse bekerfinale schoot.

De ploeg uit Birmingham won de FA Cup al zeven keer, Arsenal is samen met Manchester United recordhouder met elf titels. Voor Steven Gerrard zijn de druiven zuur. Het clubicoon hoopte met de FA Cup-winst af te zwaaien bij Liverpool, maar dat gaat dus niet door.

Aston Villa keert op zaterdag 30 mei, nota bene op de 35e verjaardag van Gerrard, terug op Wembley voor de eindstrijd tegen Arsenal. De titelverdediger won zaterdag in de halve finale na verlenging van Reading, dankzij twee doelpunten van Alexis Sánchez (2-1).