Sneijder geeft assist, loopt schorsing op en ontploft in kleedkamer Galatasaray
Nederlander botviert frustraties

19-04-2015 21:27

Wesley Sneijder beleefde zondag een avond om snel te vergeten. Hij verloor met Galatasaray, liep tegen een schorsing aan en botvierde zijn frustraties vervolgens in de kleedkamer.

Sneijder kon de nederlaag 2-1 nederlaag tegen Trabzonspor maar moeilijk verkroppen. Na het laatste fluitsignaal stormde hij vloekend en tierend de catacomben in, om vervolgens de kleedkamerdeur doormidden te trappen.

De woede bij Sneijder was begrijpelijk, want het verlies van Galatasaray betekende slecht nieuws in de race om de Turkse titel. De Algerijnse verdediger Carl Medjani maakte in de 85e minuut het winnende doelpunt voor Trabzonspor, waardoor de club van Sneijder de kans liet liggen om weer aan kop te komen in de Süper Lig.

De Oranje-international deed nog wel het voorbereidende werk bij de gelijkmaker van Emre Çolak. In de doldwaze blessuretijd kreeg Sneijder geel, zijn vijfde van het seizoen, en dus is hij automatisch geschorst voor het duel van volgende week met Gaziantepspor. In totaal vielen acht gele kaarten te noteren in de laatste minuut.