Veltman veegt eigen Ajax-straatje schoon: Dat is toch wel een pluspuntje
"Begin van dit seizoen zag het er niet naar uit"

Veltman veegt eigen Ajax-straatje schoon: "Dat is toch wel een pluspuntje"

19-04-2015 21:37
4

Het was na de bloedeloze 0-0 tegen NAC Breda weer zoeken naar lichtpuntjes bij Ajax. De rentree van Viktor Fischer was er één en Joël Veltman vond ook nog een andere.

Ajax heeft met nog drie competitiewedstrijden voor de boeg de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie, met 26 tegengoals. Eén minder dan kampioen PSV. "Dat is toch wel een pluspuntje", reageerde Veltman na afloop tegenover AT5.

"Begin van dit seizoen zag het er niet naar uit, we hebben ook veel commentaar daarop gehad. Maar we houden nu wel weer de nul. Liever had ik gewonnen. Maar het is wel goed dat het verdedigend wat beter staat dan in het begin van het seizoen. Daar hameren we elke wedstrijd op: houd die nul. Het is wel een leuk iets, maar ik heb liever dat we de kampioen zijn."

Felicitaties voor de tweede plek zijn volgens Veltman niet op zijn plek. "Is die al binnen dan? Ik had liever twee punten meer gezien. Een teleurstelling", vervolgt Veltman. "NAC probeert gewoon te counteren, wacht op onze fouten. We waren niet heel slordig, maar we kwamen weer niet tot kansen. Het einde van de eerste helft ging het iets beter, de tweede helft hebben we dat doorgezet."