Een zege van Feyenoord vandaag was uitstel van executie geweest
"Die zal meer coachend worden"

"Een zege van Feyenoord vandaag was uitstel van executie geweest"

19-04-2015 22:42
1

De stunt van Go Ahead Eagles betekende het einde voor FC Dordrecht in de Eredivisie. Jan Everse zag de degradatie al een tijdje aankomen.

"Dit was bijna niet te voorzien, hè", grapte de trainer, die vorige maand het stokje overnam van Ernie Brandts, bij RTV Rijnmond. Everse had niet veel vertrouwen in een Dordts wonder. "Een zege van Feyenoord vandaag was uitstel van executie geweest. Met ons resterende programma zie ik ons geen negen punten halen."

Dordrecht speelt volgend seizoen in de Jupiler League, mét Everse. De trainer blijft en krijgt een iets andere rol. "Die zal meer coachend worden. Gérard de Nooijer doet natuurlijk de cursus coach betaald voetbal en ik vind het leuk om dingen over te brengen op de groep."

Everse kan de doelstelling van volgend seizoen wel raden. "Dordrecht zal nooit zeggen dat er in de top gevoetbald moet worden. De nacompetitie zou al prima zijn. Er zijn nu eenmaal niet veel mogelijkheden. Toch staat er ieder jaar weer een leuk elftal op het veld." Marco Boogers gaf eerder op de zondag nog een duidelijke waarschuwing af.