Van Gelder geeft transfertip aan PSV: Mag ik een gekke naam noemen?
"PSV moet meteen voor Boëtius gaan"

Van Gelder geeft transfertip aan PSV: "Mag ik een gekke naam noemen?"

20-04-2015 00:01
4

PSV moet eens bij Feyenoord rondkijken zodra Memphis Depay de deur bij PSV achter zich dicht heeft getrokken. Dat advies geeft Jack van Gelder zondagavond.

Depay vertrekt in de zomer naar een Europese topclub en een opvolger lijkt niet direct klaar te staan. PSV moet daarom de transfermarkt op. Van Gelder adviseert Marcel Brands, technisch manager van de kampioen, eens een kijkje te nemen in Rotterdam-Zuid. Jean-Paul Boëtius is in de ogen van de Studio Voetbal-presentator een goede optie.

"Mag ik een gekke naam noemen? Jean-Paul Boëtius", zei Van Gelder. Jan van Halst zou dat toejuichen. "PSV moet meteen voor Boëtius gaan. Een echte flankspeler." Pierre van Hooijdonk is minder enthousiast. Hij vindt dat de Feyenoord-aanvaller beter tot zijn recht komt aan de rechterkant.

Feyenoord is in de zomer wellicht bereid om Boëtius te verkopen. De twintigjarige buitenspeler is niet meer verzekerd van een basisplaats en veegde onlangs een eerste contractvoorstel van tafel. De huidige verbintenis van Boëtius bij Feyenoord loopt in de zomer van 2016 af.