VP's Elftal van de Week: kampioen PSV domineert in elke linie
Wie waren de besten tijdens de 31e speelronde?

VP's Elftal van de Week: kampioen PSV domineert in elke linie

20-04-2015 09:30

PSV sleepte zaterdagavond de eerste landstitel sinds 2008 en de 22e in de clubhistorie in de wacht. De Eindhovenaren domineren dan ook in VP's Elftal van de Week.

Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda)
Kreeg dit seizoen veel kritiek te verduren door zijn rare fratsen onder de lat, maar was op bezoek bij Ajax de grote uitblinker. Hield NAC in de tweede helft op de been.

Kenny van der Weg (NAC Breda)
Normaal krijgt hij niet hoger dan een 4 of een 5, maar dit weekend was alles anders. Van der Weg verdient een dikke pluim voor de manier waarop hij El Ghazi uit de wedstrijd speelde.

Jop van der Linden (Go Ahead Eagles)
Eindelijk won Go Ahead weer eens, nota bene in De Kuip. De basis voor de zege was de hechte defensie, met Van der Linden als grote leider.

Jetro Willems (PSV)
De assistkoning van de Eredivisie maakt het in de kampioenswedstrijd van PSV weer waar. Legde de bal panklaar op het hoofd van De Jong en was zeer nauwkeurig in zijn passing.

Andres Guardado (PSV)
Weer een foutloze avond voor Guardado, die áltijd de juiste oplossing weet te vinden. De 22e landstitel in de PSV-historie komt voor een groot deel op zijn naam.

Nemanja Gudelj (AZ)
Is klaar voor de stap hogerop, maar wordt Ajax of kan hij nog beter? Scoorde twee keer en toonde ook nog eens zijn collegialiteit door Luckassen een rake vrije trap te gunnen.

Hakim Ziyech (FC Twente)
Begint zich steeds meer onttrekken aan de financiële en sportieve malaise in Enschede. Al goed voor negen doelpunten en twaalf assists. Dat hadden er nog meer kunnen zijn als zijn ploeggenoten zondag nauwkeuriger waren geweest.

Tjaronn Chery (FC Groningen)
Hetzelfde verhaal als Gudelj. Is in de vorm van zijn leven en bracht een lach op de gezichten van de scouts met twee treffers én een fraaie assist.

Jules Reimerink (Go Ahead Eagles)
Niet alleen door zijn winnende treffer, maar ook vanwege de rust in zijn spel verdient Reimerink een plekje in dit elftal. Begon op de bank en bewees het ongelijk van zijn trainer.

Luuk de Jong (PSV)
De waardevolste speler van de Eredivisie was zijn gewicht opnieuw in goud waard. Kopte twee keer raak op beslissende momenten en zorgde ervoor dat het Philips Stadion ontplofte.

Memphis Depay (PSV)
Het kampioenschap is binnen, maar de strijd om de topscorerstitel ligt nog open. Vlamde tegen Heerenveen een vrije trap binnen, waardoor de teller op twintig goals staat. Eén meer dan De Jong.