De Eredivisie-flops: Feyenoord en Ajax moeten op de blaren zitten
Wie waren de slechtsten tijdens de 31e speelronde?

De Eredivisie-flops: Feyenoord en Ajax moeten op de blaren zitten

20-04-2015 11:00
7

In het weekend dat PSV kampioen werd stelden Ajax en Feyenoord zwaar teleur. De Rotterdammers verloren van Go Ahead Eagles, terwijl de Amsterdammers niet verder kwamen dan 0-0 tegen NAC Breda. Beide clubs zijn dan ook vertegenwoordigd bij de Eredivisie-flops.

Kostas Lamprou (Willem II)
Kreeg vrijwel niets te doen, maar moest toch vier keer vissen in de afgetekende 1-4 nederlaag van Willem II. Had telkens geen antwoord op de lage schoten van de Groningers.

Miquel Nelom (Feyenoord)
Staat stil in zijn ontwikkeling en dat is zorgelijk. Vrijwel al zijn voorzetten vlogen over hoofden van de Feyenoord-spitsen, terwijl het verdedigend ook allemaal wel heel wankel was.

Kevin van Diermen (Excelsior)
Onbegrijpelijk, de manier waarop hij Cambuur in blessuretijd een punt schonk. Tikte de bal na een redding van Coutinho zomaar voor de voeten van Ogbeche, die makkelijk kon afdrukken.

Gill Swerts (NAC Breda)
Stond twee minuten in het veld, toe hij alweer kon inrukken. Een belachelijke en oliedomme overtreding, die hem de rest van het seizoen gaat kosten.

Ricardo van Rhijn (Ajax)
Deed helemaal niets goed, of beter gezegd: alles fout. Zit in een vormdip van jewelste en het moet snel beter als ook volgend seizoen verzekerd wil zijn van een basisplek.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Er zijn inmiddels twee zekerheden in De Kuip: Fred Rutten maakt in de zomer plaats voor Giovanni van Bronckhorst en Toornstra wordt elke week gewisseld. Ook tegen Go Ahead mocht hij maar een helft meedoen.

Lucas Andersen (Ajax)
Kreeg het vertrouwen als linksbuiten, nadat hij vorige week fraai had gescoord tegen Heracles. In het tegenvallende thuisduel met NAC zat dat er niet in. De Deen hielp meerdere kansen om zeep.

Elvis Manu (Feyenoord)
Het deed pijn aan de ogen, het spel van Manu tegen Go Ahead. Voegde niets toe, grossieerde in balverlies, pakte een gele kaart en moest in de tweede helft het veld ruimen.

Zakaria Labyad (Vitesse)
Geen beste beurt van de dribbelaar, die verzuimde de score op te voeren voor Vitesse tegen Dordrecht. Was egoïstisch en wild in de afronding.

Kolbeinn Sigthórsson (Ajax)
De laatste weken van Sigthórsson in een Ajax-shirt zijn aangebroken en veel fans zullen daar niet wakker om liggen. Was wéér onzichtbaar en totaal ongevaarlijk.

Rick ten Voorde (FC Dordrecht)
Werd in het veld gebracht om een doelpunt te maken, maar deed precies het tegenovergestelde. Gaf Vitesse met een foute terugspeelbal een vrije doortocht en leidde daarmee de degradatie in.