PSV heeft na titel lijst klaarliggen: Hij weet wat dit elftal nodig heeft
"Voor meerdere posities"

PSV heeft na titel lijst klaarliggen: "Hij weet wat dit elftal nodig heeft"

20-04-2015 08:51
3

De waarschijnlijke transfers van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay komen voor PSV niet als een verrassing. De kersverse landskampioen heeft dan ook een lijstje met kandidaten die de twee dragende krachten zouden kunnen vervangen.

PSV weet precies welke spelers het wil aantrekken als één van de basisklanten vertrekt. "De schaduwlijst ligt volledig klaar. Voor meerdere posities", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands tegen NU.nl. "We moeten er dan nog wel uitkomen met een club en de spelers moeten willen, maar technisch manager Marcel Brands weet wat dit elftal nodig heeft. En mocht nummer één op de lijst niet willen, dan gaan we voor nummer twee."

De Eindhovenaren komen pas in actie als er een uitgaande transfer plaatsvindt. De komst van Ibrahim Afellay is dan ook nog niet aan de orde. "Als Wijnaldum blijft, hoeven we geen grote aankoop te doen voor het middenveld. En het is niet zeker dat hij vertrekt", aldus Gerbrands, die niet wil ingaan op namen van kandidaten. Naast Afellay zouden er ook twee Mexicanen op het lijstje staan.

Zorgen over de toekomst heeft de directeur niet. "Brands is al behoorlijk bezig. Andrés Guardado is definitief vastgelegd, Santiago Arias heeft verlengd, het ziet er ook naar uit dat Luuk de Jong blijft." Daarnaast hoopt PSV ook volgend seizoen over de huurlingen Karim Rekik en Nicolas Isimat-Mirin te beschikken. "Als één van de twee blijft, dan schiet het al aardig op. En zo niet, dan halen we een ander."