Nederlandse WK-held lacht weer: Die wedstrijd is zo prestigieus. En die speel ik
"Ik merk om me heen aan de reacties hoe bijzonder het is wat we hebben bereikt"

Nederlandse WK-held lacht weer: "Die wedstrijd is zo prestigieus. En die speel ik"

20-04-2015 09:52
1

Vorig jaar liep hij de finale van het WK mis, nu lijkt Ron Vlaar wel een eindstrijd te gaan spelen. De verdediger was zondag met Aston Villa te sterk voor Liverpool, waardoor hij op 30 mei op Wembley in de finale van de FA Cup staat.

Vlaar schitterde op het WK, maar een plek in de finale leverde dat niet op. Nu is hij dolblij met het ticket voor Wembley. "Ik besef het nog niet", zegt hij tegen Helden Online. "Ik merk om me heen aan de reacties hoe bijzonder het is wat we hebben bereikt. De FA-Cupfinal is zo prestigieus. En die speel ik straks op 30 mei."

"Man, het is toch ongelooflijk wat ik allemaal meemaak", vervolgt Vlaar. "We kwamen onverdiend met 0-1 achter, maar maakten vlak voor rust nog gelijk. Ik was er heilig van overtuigd dat we konden winnen. Na rust kwam Mario Balotelli er nog bij, maar we bleven beter. We maakten snel de tweede en hadden een heel grote kans op nog een derde. Ik ben zo gelukkig dat we die finale gaan spelen."

Net als in Brazilië sukkelde Ron Beton dit seizoen met blessures. "Maar ik ben weer helemaal fit en heb de laatste drie wedstrijden ook weer gespeeld. Op 30 mei spelen we de finale tegen Arsenal. Geloof me, we zijn echt niet kansloos. De overwinning op Liverpool geeft ons zoveel energie. En dan hoop ik natuurlijk dat ik me na de finale kan melden bij het Nederlands elftal voor die belangrijke kwalificatiewedstrijd op 12 juni in Letland. Het voetballeven lacht me weer toe."