In het kort: Uth gekwetst, Cambuur verwelkomt Anderlecht-talent, blessure-updates

In het kort: Uth gekwetst, Cambuur verwelkomt Anderlecht-talent, blessure-updates

20-04-2015 16:16
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Heerenveen-topscorer geblesseerd
Mark Uth heeft zaterdag aan het uitduel van sc Heerenveen bij PSV een lichte blessure overgehouden. De Duitse spits moest zich in het duel waarin PSV zich tot landskampioen kroonde (4-1), na 57 minuten laten vervangen, vanwege een gekneusde teen. Ook verdediger Pele van Anholt had tijdens de wedstrijd last van een pijnlijke teen. De medische staf van Heerenveen rekent erop dat beide spelers, die de komende dagen wat meer rust krijgen, zaterdag gewoon mee kunnen spelen in het thuisduel met Willem II.

Anderlecht-talent op proef bij Cambuur
SC Cambuur geeft Kristian Haagen de kans om een contract af te dwingen. Het negentienjarige talent van Anderlecht wacht nog steeds op zijn doorbraak in de hoofdmacht van de Belgische topclub en denkt in Leeuwarden meer kans te maken. Eerder dit jaar trainde de verdediger al even mee met Cambuur en ook NAC Breda had hem daarvoor twee dagen over de vloer.

Silva en City halen weer adem
De vrees voor een kaakbreuk bij spelmaker David Silva van Manchester City is onterecht geweest. De Spaanse middenvelder moest in de wedstrijd tegen West Ham United bijna tien minuten op het veld worden verzorgd na een elleboog van Cheikhou Kouyate. Silva werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon nog dezelfde avond naar huis. Silva heeft geen breuk, liet Manchester City maandag weten. Hij zal in aanloop naar de volgende wedstrijd tegen Aston Villa nauw in de gaten worden gehouden. City-manager Manuel Pellegrini denkt niet dat er opzet in het spel was bij de elleboogstoot. "Ik geloof niet dat een speler een andere speler wil blesseren. De scheidsrechter oordeelde dat er geen opzet was en ik geloof dat ook", zei de coach. Manchester City won de wedstrijd tegen West Ham United met 2-0.

Iniesta op tijd fit
Andrés Iniesta is dinsdagavond op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Barcelona tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League. De middenvelder is hersteld van een rugblessure. Iniesta viel vorige week geblesseerd uit tijdens het door zijn ploeg gewonnen duel in Parijs (1-3). Luis Suárez was met twee doelpunten de grote man in de hoofdstad van Frankrijk. De oud-speler van Ajax en FC Groningen wilde zich maandag tijdens een persconferentie nog niet rijk rekenen. Hij wees op de aanwezigheid van Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain. De Zweed miste vorige week het eerste duel tussen beide clubs vanwege een schorsing. ,,Iedereen weet dat Zlatan bij de beste vijf of zes aanvallers van de wereld hoort.'' Paris Saint-Germain kan tegen Barcelona niet beschikken over Thiago Silva. De Braziliaan heeft nog te veel last van een dijbeenblessure.

Bale mist Madrileense derby
Gareth Bale mist woensdagavond het thuisduel van Real Madrid met Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League. De aanvaller heeft te veel last van een kuitblessure en is waarschijnlijk enkele weken uitgeschakeld. Bale liep de blessure zaterdag op in het door zijn club gewonnen competitieduel met Malaga (3-1). In die wedstrijd liep Luka Modric een knieblessue op die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen kost. Het eerste duel tussen Atlético en Real leverde geen treffers op (0-0).

Duitsers ontslaan trainer
Hannover 96 heeft maandag trainer Tayfun Korkut ontslagen. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige resultaten van de Duitse club. Hannover 96 ging zaterdag kansloos onderuit tegen Bayer Leverkusen (4-0). De formatie staat vijftiende in de Bundesliga en strijdt tegen degradatie. Het verschil met sc Paderborn, de huidige nummer zestien, bedraagt twee punten. Korkut volgde Mirko Slomka in december 2013 op bij Hannover 96. Hij leidde de club naar een eindklassering als negende. Hannover 96 ging dit seizoen de winterstop in als nummer acht van Duitsland. Daarna volgde een serie van dertien duels zonder overwinning. Hannover wil deze week nog een opvolger voor Korkut benoemen.

Compliment PSV-fans
De huldiging van PSV is volgens burgemeester Rob van Gijzel uitstekend verlopen. Ongeveer honderdduizend fans verzamelden zich zondag in het centrum van Eindhoven. "We kunnen terugkijken op een indrukwekkend feest met nauwelijks incidenten. Een compliment voor de fans die vandaag onze kampioenen kwamen toejuichen", zegt de burgervader in het Eindhovens Dagblad. Elf mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voornamelijk met brandwonden vanwege het afgestoken vuurwerk. Ook werd een aantal fans onwel vanwege de drukte.

Kuipkraker
Feyenoord speelt dit seizoen toch nog een kraker van jewelste. De Rotterdammers ontvangen op zondag 10 mei nummer vier Vitesse. Voor de wedstrijd in De Kuip is nu al geen kaart meer te verkrijgen, meldt de club. De voorsprong van Feyenoord bedraagt na de zepers tegen Go Ahead Eagles nog vier punten. Met de lastige uitwedstrijden tegen FC Groningen en PEC Zwolle nog op het programma, lijkt dat allesbehalve een veilige marge.