Waarschuwing voor begeerde PSV-ster in transferzomer: Dat is het manco
"Ik hoop in ieder geval dat hij aan het voetballen toekomt"

Waarschuwing voor begeerde PSV-ster in transferzomer: "Dat is het manco"

20-04-2015 11:07

Willy van der Kerkhof wenst Memphis Depay veel wijsheid toe in zijn keuze voor een nieuwe club. Manchester United zou bij hem passen.

"Ik hoop in ieder geval dat hij aan het voetballen toekomt bij een grote ploeg", vertelt Van der Kerkhof aan Omroep Brabant. "Dat is vaak het manco. Je bent één van de dertig spelers en je hebt bijna geen vaste stek bij zo'n club. Als hij kan kiezen dan zou ik kiezen voor Manchester United want de Engelse competitie ligt hem wel en Van Gaal ziet het in hem zitten."

Depay vierde afgelopen weekend het kampioensfeestje met PSV. Ook Van der Kerkhof was erbij. "Het was een geweldig feest. Alsof we zeven jaar in één keer hebben ingehaald", aldus de oud-international, die zelf zes keer de landstitel vierde. "Toen vierden we het wat anders dan nu, maar de emoties van toen zag ik wel terug. Ongelooflijk mooi!"

De toekomst ziet rooskleurig uit, ook als Depay en wellicht ook Georginio Wijnaldum in de zomer vertrekt. "Ik zie heel veel potentie. Alleen zijn de tijden dat je zomaar van Real Madrid won wel voorbij, bij de laatste zestien komen is al een fenomenale prestatie. Het hangt er natuurlijk vanaf wat erbij gaat komen. Maar ik zie het hoopvol in voor het nieuwe seizoen."