Grote PSV-leider: Je kan niet zeggen dat ik de belangrijkste speler ben geweest
"Toen we die wonnen kregen we allemaal het gevoel, dat we kampioen konden worden"

Grote PSV-leider: "Je kan niet zeggen dat ik de belangrijkste speler ben geweest"

20-04-2015 11:34
1

Andrés Guardado kon na de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen nauwelijks de trap in de catacomben van het Philips Stadion opkomen. Het was typerend voor de Mexicaan, die opnieuw alles had gegeven voor zijn ploeg.

Guardado speelde zich zaterdagavond volledig leeg en pakte op die manier zijn eerste prijs in Europa, zeven jaar na zijn oversteek naar het continent. "Het werd tijd dat ik een prijs ging pakken in Europa. Bij het feestvieren schoten de moeilijkheden, die ik heb gehad toen ik naar Europa kwam, door mijn hoofd. Alle lastige momenten van de afgelopen zeven jaar, waaronder ook vorig seizoen, toen ik niet aan spelen toekwam bij Valencia", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik ben naar Eindhoven gekomen om kampioen te worden. Ik ben tevreden over wat ik heb kunnen laten zien dit seizoen. Vorig jaar had ik geen goed seizoen, maar ik ben terug op mijn oude niveau. De belangrijkste zege voor ons was de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Toen we die wonnen kregen we allemaal het gevoel, dat we kampioen konden worden."

Guardado drukte zijn stempel op het kampioenschap van PSV, maar weigert zichzelf de hemel in te prijzen. "Ik heb mijn aandeel in de titel, maar dit is niet mijn titel. Je kan niet zeggen dat ik de belangrijkste speler ben geweest. De goals van Memphis en Luuk, de inbreng van onze aanvoerder Georginio, de reddingen van Jeroen en alle anderen zijn net zo belangrijk geweest om dit te bereiken."

"Ik ben heel emotioneel en gelukkig. Alles is momenteel perfect in mijn leven", vertelt Guardado, die drie weken geleden vader werd. "De geboorte van mijn zoon is het allermooiste wat me is overkomen, maar als voetballer was het mijn doel om ooit landskampioen te worden en ik ben heel blij, dat dit nu is gelukt. Het was geweldig dat mijn vrouw Briana met Maximo en mijn ouders, die uit Mexico zijn overgekomen, dit op de tribune hebben kunnen meemaken."