Ajax 'heeft zitten slapen': Als De Boer hem had aangetrokken voor Zimling...
"Die jongen is zo goed"

Ajax 'heeft zitten slapen': "Als De Boer hem had aangetrokken voor Zimling..."

20-04-2015 11:54
11

John Rep is enthousiast over de kersverse kampioen PSV. In De Telegraaf steekt hij de loftrompet over Georginio Wijnaldum, Andrés Guardado en Luuk de Jong.

Rep vindt dat Wijnaldum als aanvoerder niet opvalt, maar wel heel nuttig is. "Wijnaldum is een dienende speler, die zijn teamgenoten beter laat voetballen", aldus Rep, die vol lof is over Guardado. "Ik heb hem ook zien spelen op het WK voor Mexico en die jongen is zo goed. Ik kan niet begrijpen dat Valencia hem zo makkelijk heeft laten gaan."

"Veel clubs hebben zitten slapen. Guardado is het type speler dat Ajax mist. Als Frank de Boer hem had aangetrokken in plaats van Zimling, had Ajax denk ik heel wat punten meer gehad."

De oud-Ajacied zag De Jong twee keer scoren in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen. Vier jaar geleden deed zijn broer Siem hetzelfde bij de dertigste landstitel van Ajax. Rep: "Het zijn echte kampioenenmakers. Luuk is een hele slimme spits, die bijna altijd aanspeelbaar is. Hij maakt zijn doelpunten en loopt vaak heel vernuftig weg uit de rug van de verdediger. Dat gebeurde ook tegen Heerenveen weer. Zijn twee rake kopballen waren echte spitsengoals."