De Tien: megatransfers van Nederlandse spelers uit de Eredivisie
Grootste Nederlandse miljoenentransfers

De Tien: megatransfers van Nederlandse spelers uit de Eredivisie

22-04-2015 10:10
2

Een buitenlands avontuur lonkt voor Memphis Depay. Paris Saint-Germain, Manchester United en Liverpool azen op de linksbuiten van PSV. De Eindhovenaren hopen een bedrag van boven de 25 miljoen euro te ontvangen, waarmee Depay zich schaart in de top-tien duurste uitgaande transfers van Nederlandse voetballers in de Eredivisie. Welke voetballers vertegenwoordigen nu dit rijtje? 

10. Dennis Bergkamp (16 miljoen euro)
Dennis Bergkamp vertrok in 1993 van Ajax naar Internazionale. Een succesvolle periode werd het echter niet voor Bergkamp, die in 1995 al de overstap maakte naar Arsenal. Bij de club uit Londen groeide Bergkamp uit tot een held.

 

9. Kevin Strootman (16,5 miljoen euro)
Kevin Strootman werd in de zomer van 2013 van PSV overgenomen door AS Roma. Strootman kende een uitstekend begin bij Roma, maar wordt nu geteisterd door blessures. Na een ernstige knieblessure in maart 2014, staat de middenvelder nu aan de kant wegens kraakbeenletsel. 

8. Ryan Babel (17 miljoen euro)
Ryan Babel verruilde Ajax in 2007 voor Liverpool, dat na onderhandelingen met Martin van Geel een enorme transfersom betaalde. Babel zou vier seizoenen voor The Reds spelen, voor hij in 2010 vertrok naar 1899 Hoffenheim. Bij Liverpool scoorde Babel twaalf keer in de Premier League.

7. Jaap Stam (17 miljoen euro)
Manchester United nam Jaap Stam in 1998 over van PSV. De voormalig international speelde drie jaar voor United, voor hij in 2001 werd verkocht aan SS Lazio. Een beslissing waar zijn toenmalige trainer, Sir Alex Ferguson, lange tijd spijt van heeft gehad. 

6. Daley Blind (17,5 miljoen euro)
Daley Blind speelde een uitstekend WK in Brazilië, wat hem begin dit seizoen mede een droomtransfer opleverde van Ajax naar Manchester United. Blind, die al twintig competitiewedstrijden speelde voor United, is al snel uitgegroeid tot een publiekslieveling op Old Trafford. 

5. Dirk Kuyt (18 miljoen euro)
Dirk Kuyt werd in 2006 van Feyenoord gekocht door Liverpool. Kuyt trof namens Liverpool 51 keer doel in de Premier League en stapte in 2013 over naar Fenerbahçe. Komend seizoen is Kuyt weer te bewonderen in het shirt van Feyenoord.  

4. Arjen Robben (18 miljoen euro)
Arjen Robben maakte furore bij FC Groningen en PSV en werd in 2004 overgenomen door Chelsea. PSV had eerder al een bod afgewezen van Manchester United, dat de buitenspeler voor elf miljoen euro wenste in te lijven. 

3. Klaas-Jan Huntelaar (27 miljoen euro)
Klaas-Jan Huntelaar kreeg in 2008 zijn droomtransfer van Ajax naar Real Madrid. De spits was niet veel speeltijd gegund, maar scoorde in dertien competitiewedstrijden toch acht keer. In 2009 werd Huntelaar voor, naar verluidt, vijftien miljoen euro doorverkocht aan AC Milan. 

2. Wesley Sneijder (27 miljoen euro)
Net als Huntelaar, vertrok ook Wesley Sneijder van Ajax naar Real Madrid. De middenvelder, die nu speelt voor Galatasaray, kwam twee seizoenen uit voor de Madrileense hoofdmacht. In 2009 stapte Sneijder, mede door de komst van Kaká naar Madrid, over naar Internazionale.

1. Ruud van Nistelrooy (30,4 miljoen euro)
Topspits Ruud van Nistelrooy is recordhouder wat betreft duurste transfer uit de Eredivisie. Van the Man stapte in 2001 over van PSV naar Manchester United. Gaat Depay dit record verbreken?