Ik moest mee op de platte kar, maar ik duw liever dan dat ik er op ga staan
"Er vielen dingen tegen en er kwam kritiek"

"Ik moest mee op de platte kar, maar ik duw liever dan dat ik er op ga staan"

20-04-2015 13:39

Toon Gerbrands werd zondag tijdens het kampioensfeestje van PSV overladen met complimenten. Zelf bagatelliseerde hij zijn eigen inbreng.

De algemeen directeur, die eind vorig jaar Tiny Sanders opvolgde, werd op het podium op het Stadhuisplan genoemd door Georginio Wijnaldum. "Dat betekende zeker wel wat voor me. Directeuren zijn vaak onderwerp van gesprek als het minder goed gaat, dat hoort ook bij ons vak. Maar als je wel wint, is dit de andere kant", aldus de 57-jarige bestuurder tegen NU.nl.

"En ik vond het met name voor Brands goed dat ook hij genoemd werd. Hij heeft het vier jaar lang moeilijk gehad bij PSV. Er vielen dingen tegen en er kwam kritiek. Als er dan wel iets te vieren valt en de aanvoerder benoemt dat, dan vind ik dat heel mooi."

De huldiging in Eindhoven, die meer dan 100.000 supporters trok, maakte veel indruk op de ervaren Gerbrands. "Het was indrukwekkend. Van mensen die het vaker hebben meegemaakt hoorde ik dat het nog nooit zo druk is geweest. Ik moest mee op de platte kar, maar ik zou liever de kar duwen dan dat ik er op ga staan."

"Het is wel duidelijk, dat Phillip Cocu de spelers niet meer hoeft te motiveren voor volgend jaar", vervolgde hij bij De Telegraaf. "Het is voor die jongens wel duidelijk waar ze volgend jaar voor spelen. Je hoeft hier maar één keer een filmpje van te laten zien en dan weten de jongens waar ze het voor doen."