PSV'er: Door mijn transfer werd er anders naar me gekeken, dat was lastig
"Volgend jaar wil ik nog belangrijker zijn"

PSV'er: "Door mijn transfer werd er anders naar me gekeken, dat was lastig"

20-04-2015 14:01
1

Adam Maher voelt dat hij dit seizoen een stap heeft gezet in zijn ontwikkeling. Met PSV werd hij als vaste waarde kampioen, nadat zijn debuutseizoen zwaar tegenviel.

"Ik voel dat ik volwassener ben geworden", aldus Maher tegen NUsport. De 21-jarige middenvelder heeft naar eigen zeggen geleerd van zijn teleurstellende eerste jaar in Eindhoven. "Dat mindere seizoen is uiteindelijk niet slecht voor me geweest. Mede daardoor heb ik een stap kunnen zetten. Het heeft me sterker gemaakt."

Zijn gedachten gaan nog regelmatig terug naar de periode waarin hij zijn basisplaats kwijtraakte. "Ik maakte voor het eerst in mijn loopbaan een minder jaar mee. In de drie jaar daarvoor bij AZ was alles positief. Ik was een talent, alles wat ik deed was mooi meegenomen. Er was geen druk."

"Die druk was er bij PSV ineens wel. Door mijn transfer werd er anders naar me gekeken, dat was lastig. Pas dit seizoen heb ik daarin een stap gemaakt en heb ik de echte Adam Maher laten zien", aldus Maher, die vindt dat het altijd beter kan. "Volgend jaar wil ik nog belangrijker zijn voor PSV. En ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Het komt goed."