City kan komst van 'grote manager' vergeten: Woensdag vrij, donderdag trainen
"Ik weet bij welke club ik manager ben"

City kan komst van 'grote manager' vergeten: "Woensdag vrij, donderdag trainen"

20-04-2015 14:41
2

De 44-jarige Pep Guardiola, trainer van Bayern München, blijft naar eigen zeggen aan in zijn huidige functie. Doordat de positie van Manchester City-manager Manuel Pellegrini ter discussie staat, werd Guardiola gelinkt aan de Engelsen.

"Mijn toekomst ziet er als volgt uit: woensdag vrij, donderdag trainen en - natuurlijk - ben ik volgend jaar ook hier. Dat is mijn toekomst", aldus de oefenmeester, geciteerd door BBC. Met Bayern stevent Guardiola opnieuw af op de Duitse landstitel.

Het is echter de vraag of de Beierse formatie ook succes gaat boeken in de Champions League. Afgelopen week won FC Porto met 3-1 in het eerste duel van het tweeluik in de kwartfinales van het miljoenenbal.

Die nederlaag is hard aangekomen in München. "Dit is een grote club, we zitten dus niet in een fijne situatie", vervolgde Guardiola zijn verhaal, in aanloop naar de return op dinsdag. "Als je wint, ben je een genie. Als je verliest, heb je veel problemen. Maar zo zit mijn baan in elkaar."

"Ik weet bij welke club ik manager ben, het is niet voldoende om alleen de competitie en de beker te winnen. Alleen een treble is genoeg voor een club als Real Madrid, FC Barcelona en Bayern. Maar ik ben er trots op dat ik hier mag zijn, met zulke spelers."