PSV-routinier vraagt Cocu om geste: 'Dat zou ik wel waarderen'
"Natuurlijk voelt dit anders dan toen ik met AZ kampioen werd"

PSV-routinier vraagt Cocu om geste: 'Dat zou ik wel waarderen'

20-04-2015 16:35
6

Stijn Schaars kroonde zich met PSV afgelopen zaterdag tot kampioen van Nederland, maar de middenvelder kwam zelf niet in actie. Het is tekenend voor het seizoen van Schaars, die met veel blessureleed kampte.

Voor Schaars, die ook met AZ een titel pakte, leverde dit kampioenschap een ander gevoel op. "Natuurlijk voelt dit anders dan toen ik met AZ kampioen werd en het hele seizoen alles had gespeeld. Maar ik voel mezelf wel onderdeel van de groep", aldus Schaars in De Telegraaf.

"Sinds ik weer op De Herdgang was, raakte ik betrokken bij het proces. Je voelde dat er iets stond te gebeuren. Dat gevoel had ik eigenlijk al voordat het seizoen begon. Ik had al direct het idee, dat het een heel mooi jaar kon worden", vervolgde de middenvelder.

"Toen ik terugkwam, heb ik geprobeerd de jongens op een zo positief mogelijke manier te beïnvloeden door met ze te praten en te zorgen dat iedereen dezelfde kant op bleef kijken", zei Schaars, die fit wil worden en nog op minuten hoopt. "Ik zou het wel waarderen als ik dit seizoen nog één of twee wedstrijden mee zou kunnen doen om toch het gevoel te krijgen dat je weer eredivisievoetbal speelt."