Vervolg op verkeerde diagnose Fischer: 'revalidatie had jaar korter kunnen zijn'
'In zulke gevallen moet worden geopereerd'

Vervolg op verkeerde diagnose Fischer: 'revalidatie had jaar korter kunnen zijn'

20-04-2015 17:12
4

De revalidatie van Viktor Fischer had aanmerkelijk korter kunnen zijn, zo stelt Het Parool. De aanvaller vertelde zelf ook al dat er een verkeerde diagnose was gesteld door de medische staf van Ajax.

De Deense aanvaller ging pas twee maanden nadat hij geblesseerd raakte tjidens het duel Ajax - AZ onder het mes. Veel te laat, zo luidt het oordeel van de krant. 'Fischer viel op 23 februari 2014 uit met een hamstringblessure en aanvankelijk werd ingeschat dat hij na zes weken weer terug zou zijn. Dat is de periode waarin een scheurtje in de spier voldoende is hersteld', schrijft Het Parool.

Bij Fischer ging het echter niet om een spier, maar om een pees. 'In zulke gevallen moet worden geopereerd. Die ingreep dient echter maximaal tien dagen na het trauma te worden uitgevoerd, en niet pas na twee maanden, zoals in het geval van Fischer als gevolg van de onjuiste diagnose is gebeurd.' Zodoende duurde het herstel veel langer. Bij een goede behandeling had de revalidatie niet veertien, maar vier à vijf maanden geduurd. Dat is bijna een jaar korter dan nu het geval is.

 

Mooi moment! Fischer maakt na veertien maanden zijn rentree in het eerste van Ajax.

Posted by Voetbalprimeur on zondag 19 april 2015