Hoop en vertrouwen in Eredivisie: Dit mogen we niet meer weggeven
"Als we van NAC winnen, kan het nauwelijks nog misgaan"

Hoop en vertrouwen in Eredivisie: "Dit mogen we niet meer weggeven"

20-04-2015 18:19
1

Heracles Almelo pakte afgelopen weekend twee belangrijke punten in de Eredivisie. De degradatiekandidaat won de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Komend weekend wacht een degradatiekraker. De club uit Almelo speelt uit tegen NAC Breda, de ploeg die zestiende staat en drie punten minder heeft dan Heracles.

"Dit was een hele grote stap, maar we zijn er nog niet", zegt Fledderus in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn pas veilig als we niet meer ingehaald kunnen worden. Als we van NAC winnen, kan het nauwelijks nog misgaan. Zij moeten komen. Ik denk wel dat dat een voordeel voor ons is, omdat NAC toch een ploeg is die liever de tegenstander het spel laat maken."

Datzelfde NAC pakte zondag wel een punt op bezoek bij Ajax, terwijl Go Ahead Eagles drie punten wist te halen tegen Feyenoord. Fledderus kent inmiddels het klappen van de degradatiezweep. "Dat is de grootste les die ik heb geleerd van degradatievoetbal. Je moet nooit naar de ploegen om je heen kijken. Wij dachten vorig seizoen met Roda in de laatste speelronde dat een zege bij Utrecht genoeg zou zijn om de nacompetitie te halen. We wonnen, maar NEC speelde gelijk bij Ajax en daar gingen we."

"Gelukkig staan we er nu met Heracles stukken beter voor. We staan ook weer naast Excelsior. Dit mogen we nu gewoon niet meer weggeven", aldus Fledderus.