'Briljante' Gerrard verlaat Engelse voetbalvelden zonder zilverwaar in de tas
"Hij deed er werkelijk alles aan om het team te helpen"

'Briljante' Gerrard verlaat Engelse voetbalvelden zonder zilverwaar in de tas

20-04-2015 18:30
4

Steven Gerrard vertrekt komende zomer bij Liverpool. De middenvelder kiest voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy. Hij neemt afscheid zonder een prijs te pakken. Afgelopen weekend verspeelde hij met zijn ploeg de laatste kans daarop, in de halve finale van de FA Cup was Aston Villa met 2-1 te sterk.

"Het is absoluut doodzonde", citeert NUsport Rodgers. "Hij deed er werkelijk alles aan om het team te helpen. Steven speelde briljant, helaas schoten we als collectief tekort."

Rodgers gunde Gerrard een afscheid in stijl, hij kan echter niet zeggen dat Liverpool de finale mist door een gestolen overwinning van Aston Villa. "Wij hadden enkele kansen, maar zij waren beter. Dat maakt de teleurstelling alleen nog maar groter: dat we niet ons maximale niveau haalden. Misschien wilden we wel te graag."

Het is niet voor het eerst dat het dit seizoen misgaat bij een belangrijke wedstrijd van Liverpool. "Wellicht was het allemaal iets te veel voor ons, de omstandigheden en de sfeer. Dat kan gebeuren met jonge spelers. Dit team is duidelijk nog aan het groeien, ervaringen als die van vandaag helpen daarbij." De Liverpool-spelers kunnen de finale tussen Arsenal en Aston Villa op 30 mei vanuit huis bekijken.