Van der Vaart maakt excuses na 'brutalo-foul': Het spijt me
"Ik hoop dat Jannik snel weer op de been is en niet lang uit de roulatie zal zijn"

Van der Vaart maakt excuses na 'brutalo-foul': "Het spijt me"

20-04-2015 18:45
1

Rafael van der Vaart had zondag genoeg redenen om chagrijnig de bus van Hamburger SV in te stappen. Op bezoek bij Werder Bremen verloor de degradatiekandidaat met 1-0, bovendien voelde de linkspoot al goed aan dat er kritiek zou komen op een overtreding die hij maakte tijdens de verloren wedstrijd.

Het was een smerige overtreding, in gesprek met Bild liet Van der Vaart echter weten dat hij geen bewuste actie was om tegenstander Janni Vestergaard te raken. "Het spijt me voor Jannik. Het was een harde overtreding van mij. Ik heb hem niet zien aankomen. Ik wilde de bal koste wat het kost pakken en heb hem daarbij flink geraakt."

Voor Vestergaard was de wedstrijd na 23 minuten al klaar, een knieblessure zorgde ervoor dat hij zich moest laten vervangen. Van der Vaart ontsnapte na de 'brutalo-foul' aan een kaart. "Ik hoop dat Jannik snel weer op de been is en niet lang uit de roulatie zal zijn."

Werder Bremen hoeft het in het slot van de competitie in Duitsland niet lang te stellen zonder Vestergaard. Onderzoek wees uit dat hij twee weken moet toekijken door de knieblessure. Van der Vaart moet de tackle snel uit zijn hoofd zetten, degradatievoetbal vraagt aandacht. HSV staat na 29 duels laatste, met 25 punten. VfB Stuttgart (26 punten) en Paderborn (27) doen het niet veel beter. Hannover 96 staat op de eerste echt veilige plaats, die club heeft vier punten meer dan HSV.