Manchester United-talent dankt Van Gaal: Ongelooflijk wat hij doet
"We willen onszelf blijven ontwikkelen, zodat we volgend seizoen volle bak kunnen starten"

Manchester United-talent dankt Van Gaal: "Ongelooflijk wat hij doet"

20-04-2015 19:25

Luke Shaw is Louis van Gaal dankbaar. De tiener, afgelopen zomer door Manchester United overgenomen van Southampton, speelde dit seizoen lang niet alles. Afgelopen weekend kreeg hij wel weer een kans, in het duel met Chelsea. Het geeft de Engelsman vertrouwen.

"Ik heb familie en vrienden die me helpen, maar de manager helpt me ook ongelooflijk", zei de linksback op het digitale thuis van Manchester United. "Zeker als je kijkt naar de laatste drie weken heb ik enorm veel van hem geleerd. Hij moet credits krijgen, want hij heeft me vertrouwen gegeven in een grote wedstrijd zoals tegen Chelsea."

Shaw denkt dat iedereen komend seizoen veel mag verwachten van Manchester United. "Je kunt zien wat hij met United heeft gedaan in de afgelopen weken, maar dat komt omdat er focus is. Je moet honderd procent geven tijdens iedere training. En ook iedere wedstrijd moet je altijd honderd procent focus hebben. We willen onszelf blijven ontwikkelen, zodat we volgend seizoen volle bak kunnen starten."

Manchester United staat inmiddels derde in de Premier League, de achterstand op koploper Chelsea is elf punten. Arsenal staat tweede en heeft een punt voorsprong op de ploeg van Van Gaal. Chelsea en Arsenal hebben bovendien allebei nog een wedstrijd in te halen.