Ik dacht dat ik de bal kon hebben, maar Serero is zo lichtvoetig en snel
"Mensen zeggen vaak dat ik een vuile speler ben, maar ik ben amper geschorst geweest vanwege te veel gele kaarten"

"Ik dacht dat ik de bal kon hebben, maar Serero is zo lichtvoetig en snel"

20-04-2015 20:39
2

Gill Swerts kende afgelopen weekend op zijn zachts gezegd een ongelukkige invalbeurt. De speler van NAC stond tijdens het duel met Ajax (0-0) nauwelijks een minuut binnen de lijnen of hij kon alweer vertrekken. Swerts kreeg een rode kaart vanwege een overtreding op Thulani Serero.

"Dat gebeurt vaak met spelers die invallen", begint hij tegenover AfkickenTV. "Je bent nog niet echt warm en wil jezelf bewijzen. Daarnaast moet je de druk van Ajax van je af zien te houden. Ik dacht dat ik de bal kon hebben, maar Serero is zo lichtvoetig en snel. Toen ik hem raakte, dacht ik al dat het een rode kaart zou kunnen worden. Soms weet je zelf ook wel dat je iets te wild bent ingekomen."

"Mensen zeggen vaak dat ik een vuile speler ben, maar ik ben amper geschorst geweest vanwege te veel gele kaarten. Maar als ik dan een kaart pak, dan is het vaak rood omdat ik mijn poot zeker niet terug trek." Ondertussen knokt NAC voor lijfsbehoud in de laatste drie competitiewedstrijden. "Het is een aparte competitie. Ik had niet verwacht dat Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zouden winnen. De wedstrijd tegen Heracles wordt de belangrijkste tot nu toe. Als zij winnen, dan kun je ze bijna niet meer inhalen."

Met de komst van Robert Maaskant is de Eredivisie-club desondanks wat beter beginnen te draaien. "Maaskant kwam binnen op een moment dat het slecht liep. Hij is wel een persoonlijkheid die voor de groep komt te staan. Maaskant is groot en heeft een zware stem. Hij kan de groep motiveren en stimuleren. Dat is zijn grootste kracht."