De Tien: heerlijke quotes van Zlatan over FC Barcelona

De Tien: heerlijke quotes van Zlatan over FC Barcelona

21-04-2015 10:10
2

Paris Saint-Germain neemt het dinsdagavond, in de return van de kwartfinale van de Champions League, op tegen FC Barcelona. De Parijzenaren kunnen weer beschikken over Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits speelde in het seizoen 2009/2010 voor Barça en kende daar niet zijn beste periode uit zijn actieve loopbaan. Onderstaand tien gedenkwaardige quotes van Zlatan over zijn tijd in Camp Nou.

10. "Ik had de droom om naar Barcelona te komen. Achteraf denk ik dat je je droom beter kunt koesteren, dan dat je deze uit laat komen."
Zlatan gaf op bovenstaande wijze zijn mening over de overstap van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid.

 

9. "Het begon goed, maar toen deed hij (Lionel Messi, red.) zijn mond open. Hij wilde in het midden spelen, niet op de flanken en dus werd het systeem omgegooid van 4-3-3 naar 4-5-1. Ik werd opgeofferd en had niet langer de vrijheid om goed in mijn spel te komen."
Ibrahimovic over het moment dat zijn goede spel bij Barça ten einde kwam.

8. "Je hebt een Ferrari gekocht, maar je rijdt erin alsof je een Fiat bestuurt."
Zlatan was het duidelijk niet eens met de wijze waarop Pep Guardiola, toen de trainer bij Barcelona, hem gebruikte in het spel van de Catalanen.

7. "Jij hebt geen ballen! Loop naar de hel, man! Ik flipte helemaal en je zou verwachten dat Guardiola wat zou doen, maar hij deed niets. Hij is een lafaard, heeft geen ruggengraat."
Zlatan over een ruzie die hij had met Guardiola, vlak na de uitschakeling in de Champions League tegen Internazionale in 2010.

 

6. "Ik had gelijk het idee alsof ik weer terug was bij Ajax. Niemand van deze jongens gedroeg zich als een vedette, wat echt vreemd was. Messi, Xavi, Iniesta, ze stonden er allemaal als schooljongetjes bij, met een gebogen hoofd te luisteren naar de trainer. Echt belachelijk."
Zlatan had de grootste moeite om zich aan te passen aan de clubcultuur bij Barcelona.

5. "Ik werd veels te aardig en zei dingen waarvan ik dacht dat men dat wilde horen. Ik stond er maar een beetje bij en schreeuwde nog amper tegen mijn ploeggenoten. Ik was saai. Zlatan was geen Zlatan meer."
Zlatan probeerde zich, tegen zijn zin in, alsnog aan te passen aan de clubcultuur van Barça.

4. "Toen ik tegen Almeria op de bank moest beginnen, dacht ik ineens aan de volgende zin: 'hier bij Barcelona komen we niet in onze Porsches en Ferrari's naar de training.' Wat was dat voor onzin? Ik rijd waarin ik wil rijden, zeker als ik idioten daarmee op de kast kan jagen. Ik sprong voor de eerstvolgende training in mijn Ferrari en parkeerde deze pontificaal op het trainingscomplex."
Zlatan en regels, dat gaat niet altijd samen.

3. "Ik voelde mij zwaar klote als ik in de kleedkamer zat. Guardiola zat mij maar aan te kijken alsof ik een buitenstaander was. Het was gestoord. Hij was een muur, met geen enkel teken van leven."
Zlatan en Guardiola, geen gelukkig huwelijk.

2. "Toen begon Guardiola over zijn filosofie voor de club. Ik luisterde amper. Waarom zou ik? Het was intelligente bullshit over bloed, zweet en tranen, dat soort dingen."
Nog een quote waaruit blijkt hoeveel respect Zlatan had voor Guardiola.

1. "Over Camp Nou, dat is fantastisch. Ik heb er een jaar gespeeld en dat was een geweldige ervaring. Ik heb er veel geleerd, op en buiten het veld. Barcelona is een geweldige club en ik kan er alleen maar positief over zijn."
Ondanks al zijn akkefietjes kijkt Zlatan, verrassend genoeg, toch tevreden terug op zijn verblijf bij Barcelona.

Bron quotes: Sky Sports