Spelen nog ergens om, hoewel we nu niet aan Europees voetbal moeten denken
"We hebben een positieve indruk van hem gekregen"

"Spelen nog ergens om, hoewel we nu niet aan Europees voetbal moeten denken"

20-04-2015 23:38
2

Waar Go Ahead Eagles het enorm lastig heeft in het tweede seizoen na de promotie naar de Eredivisie, daar pakt SC Cambuur het ene record naar het andere. In Leeuwarden dan veelal vrolijke gezichten. Met het gelijkspel tegen Excelsior (1-1) kwam Cambuur op een puntentotaal van veertig.

Dat was de formatie uit Leeuwarden nog niet eerder overkomen. Bartholomew Ogbeche scoorde tegen Excelsior zijn dertiende doelpunt van het seizoen en overtrof daarmee Robin Nelisse, die in het seizoen 1999/2000 twaalf treffers voor Cambuur voor zijn rekening nam. "Ik ben hartstikke tevreden", vertelt trainer Henk de Jong aan Voetbal International.

"We spelen nog ergens om, hoewel we nu echt niet aan Europees voetbal moeten denken. Ik wil gewoon nog wat puntjes erbij, zo hoog mogelijk eindigen en spektakel blijven bieden." Deze week was de negentienjarige Kristian Haagen van RSC Anderlecht op proef bij Cambuur. De verdediger kwam vorige maand eveneens op bezoek. "We hebben een positieve indruk van hem gekregen."

De vorige keer was het voor Cambuur niet mogelijk om een wedstrijd te regelen waarin Haagen zich kon bewijzen. Woensdag zal hij aan de aftrap verschijnen van een oefenwedstrijd van Jong Cambuur tegen Jong FC Groningen. Onlangs liet de jongeling zich ook al zien bij NAC Breda.